Garantie

Garantie willen we eigenlijk allemaal bij de aankoop van een auto, waarbij het risico groot is en het behoorlijk in de papieren kan gaan lopen als er  onverwacht mankementen en/of defecten kunnen optreden. Houdt u er dan ook wel rekening mee dat dit risico bij tweedehands gebruikte auto’s natuurlijk een stuk groter is dan bij een nieuwe auto, waar immers standaard 2 jaar garantie bij de prijs is inbegrepen.

Garantie is dan ook feitelijk een vorm van verzekeren en voor een verzekering dient nu eenmaal betaald te worden. Met de geringe marges die worden gehanteerd, kunnen wij nu eenmaal niet geheel voor het risico staan dat er onverwacht mankementen en/of defecten kunnen optreden bij een immers tweedehands occasion, vandaar dat u voor dit risico extra zult moeten bijbetalen.

Om dit risico zoveel mogelijk te beperken kunt u naast de standaard module “Rijklaar” kiezen voor twee garantie-mogelijkheden.

Rijklaar

Minimaal 6 maanden APK
Standaard visuele controle en testrit
Vloeistoffen-controle en afgevuld
Reiniging in-en exterieur
Inclusief tenaamstellingskosten

Meeneemprijs zonder Garantie

(Inclusief €250,- reeds gemaakte afleveringskosten)

€0,-

Basis

Nieuwe APK
Werkplaats controle o.a. remmen/banden/verlichting
 Vloeistoffen-controle en afgevuld
Reiniging in-en exterieur

Inclusief tenaamstellingskosten

Kleine onderhoudsbeurt

Garantie op de motor en transmissie

3 maanden Garantie

(tot maximaal 3.500 km)

€495,-

Zekerheid

  Nieuwe APK 
 Werkplaats controle o.a. remmen/banden/verlichting
  Vloeistoffen-controle en afgevuld
  Reiniging in-en exterieur
 Inclusief tenaamstellingskosten
   Grote onderhoudsbeurt
Garantie op de motor en transmissie

  50/50 Garantie op de overige componenten

6 maanden Garantie

(tot maximaal 7.500 km)

€795,-

Garantie voorwaarden
Garantie bij kopen is pas mogelijk bij occasions met een aanschafprijs vanaf €3500,- euro, niet ouder dan 10 jaar en met een kilometerstand niet hoger dan 150.000 km. Om aanspraak te kunnen maken op deze garantie dient u rekenschap te houden met het hier volgende:
bij inruil van uw huidige auto wordt rekening gehouden met het bij te betalen bedrag, onverwachte en verborgen gebreken aan de inruilauto zullen tevens gereclameerd kunnen worden. Ook zal er gekeken worden of er sprake is van moedwillig gebruik of misbruik van de aangekochte auto.
Onder de *Basis-garantie vallen in principe uitsluitend de motor en transmissie, voor overige componenten zoals bijvoorbeeld; elektrische-ramen, radio/cd/navigatie-spelers, airco’s en turbo’s, adviseren wij u om *Zekerheid-garantie bij te kopen. Garantie-reparaties worden uitsluitend in eigen beheer uitgevoerd, op het moment dat u zelf of derden aan de auto heeft gesleuteld zal een eventuele claim worden afgewezen en vervalt de aanspraak op de gehele garantie periode. Wij zijn geen Merk-dealer of garage-bedrijf en beschikken helaas niet over leen-auto’s, u zult dus zelf zorg moeten dragen voor eventueel vervangend vervoer bij een garantie-reparatie.

Attentie!
De occasions die wij aanbieden onder de noemer “INRUILKOOPJE” zijn inruilauto’s die wij voor lage handelsprijzen verkopen, daar gelden bij aankoop door particulieren dezelfde voorwaarden als aan (export) en/of handelaren, Zo mee! Géén garantie mogelijkheid!

Veel gestelde vragen:

Inhoud werkplaats controle?

Bij de werkplaats controle word de auto op de brug in zijn geheel technisch en zorgvuldig gecontroleerd, tevens worden de remmen schoongemaakt en zo nodig vervangen.

Waarom géén Bovag-garantie?

Wij zijn geen Bovag aangesloten autobedrijf omdat wij geen garagebedrijf zijn en tevens geen onderhoud verrichten voor onze klanten, daardoor de kosten zo laag mogelijk kunnen houden zodat wij onze occasions scherp kunnen blijven aanbieden. Bovag garantie mag pas worden gegeven bij occasions vanaf €4500,- euro en daar betaalt u al gauw tussen de €500,- en €1000,- euro extra voor, dit gaat meestal i.c.m. verplichte afleveringskosten. Ook met de 6 maanden Bovag-dekking hebt u geen volledige garantie, wat veel mensen wel denken.

Ik heb toch altijd recht op garantie?

Volgens de wet “Conformiteit en Non conformiteit” heeft u enige vorm van consumenten bescherming zoals die in de koopovereenkomst tot stand is gekomen, dit wil niet zeggen dat u altijd zomaar garantie heeft. Bij een onderling geschil word naar meerdere aspecten gekeken, bijvoorbeeld; (1)Hebt uzelf voldaan aan uw onderzoeksplicht (2)Zijn er bewijzen dat de gebreken reeds aanwezig waren ten tijde van de aankoop (3)Is er opzet in het spel of is er sprake van dwaling (4)Wat mocht u redelijke wijze verwachten voor de betaalde prijs (5)Wat waren de afspraken in de getekende overeenkomst en de geboden oplossing in deze. Uiteindelijk zal de rechter de beslissende uitspraak doen en bepalen wie er in het gelijk word gesteld. Vaak zijn dit langdurige processen van wel 2 tot 3 jaar of zelfs langer, met de daarbij komende kosten die veelal niet afwegen tegen de te maken reparatiekosten. Wij raden u dan ook aan bij het kiezen voor *geen garantie uw rechten als consument goed door te lezen op conformiteit.nl. In de praktijk blijkt dat de meeste consumenten liever kiezen voor de laagste-prijs en zelf het risico dragen voor het toekomstige onderhoud en of de reparatiekosten bij de aanschaf van de immers tweedehands occasion.

Geen garantie maar wel service?

De intentie is onze occasions zo zorgvuldig mogelijk te controleren alvorens deze te koop aan te bieden. Kiest u voor *geen garantie dan kunt u alsnog gebruik maken van onze *service, mochten er op zeer korte termijn toch onverwachte mankementen en/of defecten optreden, dan kunnen wij deze noodzakelijk te vervangen onderdelen voor een scherpe prijs leveren en tegen een gereduceerd tarief voor u laten vervangen.

Aan onze internetsite kunnen geen rechten worden ontleend, onder voorbehoud van publicatie fouten.

Klanten beoordelen ons met 4.7 sterren

Copyright © 2020 - JH auto's