Garantie

Wij zijn een bij de Bovag-aangesloten autobedrijf, u kan en mag dan ook verwachten dat wij onze occasions zorgvuldig controleren.

Wij zijn van mening dat Garantie feitelijk een vorm van verzekeren is en voor een verzekering dient nu eenmaal betaald te worden. Gezien de grote prijsconcurentie en de  daardoor geringe marges die gehanteerd worden, kunnen wij nu eenmaal niet geheel voor het risico staan dat er onverwacht mankementen en/of defecten kunnen optreden bij een immers tweedehands occasion. Vandaar dat u voor dit risico extra zult moeten bijbetalen. 

Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken kunt u naast de standaard module “Rijklaar” kiezen voor twee extra garantie-mogelijkheden.

Rijklaar

Minimaal 6 maanden APK
Standaard visuele controle en testrit
Vloeistof-controle
Reiniging in-en exterieur
Tenaamstellingskosten

Meeneemprijs!

Is de vraagprijs (incl. €350,- euro reeds gemaakte afleveringskosten)

€0,-

Basis

Nieuwe APK
Werkplaats controle en testrit
Vloeistof-controle
Reiniging in-en exterieur

Tenaamstellingskosten

Kleine onderhoudsbeurt 
Garantie op de motor en transmissie

6 tot 12 maanden via Autogarantie.nl

(Onderdeel van BOVAG)

v.a. €495,-

Zekerheid

  Nieuwe APK 
Werkplaats controle en testrit
  Vloeistof-controle
  Reiniging in-en exterieur
Tenaamstellingskosten

  Grote onderhoudsbeurt 
Garantie op de motor en transmissie
  Bovag 40 puntencheck

12 maanden BOVAG-Netwerkgarantie

(tot maximaal 20.000 km)

€995,-

Garantie voorwaarden
Bovag-garantie bijkopen is bij ons pas mogelijk bij occasions met een aanschafwaarde vanaf €4500,- euro, niet ouder dan 10 jaar en met een kilometerstand niet hoger dan 150.000 km. Voor de interne Basis-garantie hanteren wij uitgebreidere mogeijkheden, vraag naar de voorwaarde of zie onze website.

Bij de module “Rijklaar” heeft u welleswaar recht op de wettelijke garantie Conformiteit en Non conformiteit maar om aanspraak te kunnen maken op deze garantie dient u rekenschap te houden met het hier volgende: Wat zijn de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst?
bij inruil van uw huidige auto wordt rekening gehouden met het bij te betalen bedrag, onverwachte en verborgen gebreken aan de inruilauto zullen tevens gereclameerd kunnen worden. Ook zal er gekeken worden of er sprake is van moedwillig gebruik of misbruik van de aangekochte auto.
Onder de “Basis” garantie vallen in principe uitsluitend de motor en transmissie, voor overige componenten zoals bijvoorbeeld; elektrische-ramen, radio/cd/navigatie-spelers, airco’s en turbo’s, adviseren wij u om de Bovag Zekerheids-garantie bij te kopen. Garantie-reparaties worden uitsluitend in eigen beheer uitgevoerd (tenzij anders afgesproken) op het moment dat u zelf of derden aan de auto heeft gesleuteld zal een eventuele claim worden afgewezen en vervalt de aanspraak op de gehele garantie periode. Wij zijn geen Merk-dealer of garage-bedrijf en beschikken helaas niet over leen-auto’s, u zult dus zelf zorg moeten dragen voor eventueel vervangend vervoer bij een garantie-reparatie.

Veel gestelde vragen:

Inhoud Rijklaar?

Standaard zijn al onze occasions onderworpen aan een visuele controle en op meerdere essentiële punten gecontroleerd. Tevens zijn deze veelal voorzien van een lange APK danwel nieuwe APK. Aan iedere occasion die wij te koop aanbieden zijn dan ook kosten gemaakt, voor deze standaard afleveringskosten berekenen wij €350,- euro, deze kosten bestaan o.a. uit: arbeidsloon, zonodige APK-kosten en de daarbij noodzakelijk te vervangen onderdelen, denk hierbij aan bijvoorbeeld, banden en remmerij enz. Controle airco op werking en zonodige reparatie. Tevens zijn er vaak nog de restylkosten (uitdeuken zonder spuiten), schoonmaakkosten, advertentiekosten, transportkosten en  brandstofkosten. Deze gemaakte kosten zijn reeds in de vraagprijs verwerkt, vandaar dat wij met vaste-scherpe meeneemprijzen werken inclusief de reeds gemaakte zogenoemde afleveringskosten. 

Autogarantie.nl?

Naast onze standaard rijklaar-module, bieden wij in samenwerking met “Autogarantie.nl” (onderdeel van Bovag) nog de mogelijkheid voor het afsluiten van een Instap-garantie of Uitgebreid-garantie van 3 tot maximaal 12 maanden, uiteraard i.c.m. de aangegeven afleveringskosten. Deze garantie wordt dan ook ondergebracht bij Autogarantie.nl, zij staan voor de verdere afhandeling en dekking van de kosten voor het afgesloten garantietermijn, tevens keren zij de claim rechtstreeks aan u uit. Het voordeel voor u is dat u na overleg bij veelal elke willekeurige garage bij u in de buurt terecht kunt voor een eventuele garantie-reparatie. 

Deze garantie is uitsluitend mogelijk bij occasions tot 12 jaar oud en met een kilometerstand niet boven de 200.000 kilometer. Omdat per automerk de kosten van de onderdelen, aanschafprijs, kilometerstand en de leeftijd en kunnen afwijken, kan het te betalen garantiebedrag per auto ook verschillen. Wij kunnen via de Autogarantie.nl-App het kenteken van de betreffende occasion scannen of invoeren en u direct transparant inzage geven van de mogelijkheden van de geboden garantievormen. 

 

Waarom Bovag-garantie?

Bij ons kunt u ook gebruik maken van Bovag-garantie (zie onze voorwaarde) Dit is reeds mogelijk bij occasions met een aanschafprijs vanaf €4500,- euro. Tevens hanteren wij de richtlijnen van maximaal 10 jaar oud en een kilometerstand niet boven de 150.000 km. De europees geregelde wettelijke verplichting m.b.t. 12 maanden garantie op gebruikte goederen is sinds 27 april 2022 van toepassing. Ook de BOVAG-garantie is hier vanaf 1 juni 2022 op aangepast van 6 naar 12 maanden, hierbij zijn ook de risicokosten verhoogt naar €995,- euro, i.c.m. de aangeven afleveringskosten. 

Basis-garantie?

Naast onze standaard rijklaar-module bieden wij nog een tussenstap van 3 maanden interne garantie, uiteraard i.c.m. de aangegeven afleveringskosten. Dit omdat wij naast de Bovag-garantie, de gehanteerde voorwaarden en daarbij behorende kosten, toch nog wat meer uitgebreide zekerheid willen bieden tegen een geringe vergoeding. Deze garantie is uitsluitend mogelijk bij occasions met een aanschafprijs vanaf €3500,- euro, tot 12 jaar oud en met een kilometerstand niet boven de 175.000 kilometer. 

Ik heb toch altijd recht op garantie?

Volgens de Europese wetgeving van 12 maanden garantie op gebruikte goederen “Conformiteit en Non conformiteit” heeft u enige vorm van consumenten bescherming zoals die in de koopovereenkomst tot stand is gekomen, dit wil niet zeggen dat u altijd zomaar 12 maanden garantie heeft. Bij een onderling geschil word naar meerdere aspecten gekeken, bijvoorbeeld; (1)Hebt uzelf voldaan aan uw onderzoeksplicht (2)Zijn er bewijzen dat de gebreken reeds aanwezig waren ten tijde van de aankoop (3)Is er opzet in het spel of is er sprake van dwaling (4)Wat mocht u redelijke wijze verwachten voor de betaalde prijs (5)Wat waren de afspraken in de getekende overeenkomst en de geboden oplossing in deze. Uiteindelijk zal de rechter de beslissende uitspraak doen en bepalen wie er in het gelijk word gesteld. Vaak zijn dit langdurige processen van wel 2 tot 3 jaar of zelfs langer, met de daarbij komende kosten die veelal niet afwegen tegen de te maken reparatiekosten. Wij raden u dan ook aan bij het kiezen voor geen extra garantie, uw rechten als consument goed door te lezen op conformiteit.nl. In de praktijk blijkt dat veel consumenten liever kiezen voor de laagste-prijs en zelf het risico willen dragen voor het toekomstige onderhoud en/of de reparatiekosten bij de aanschaf van de immers tweedehands occasion.

Meeneemprijs zonder extra garantie?

De intentie is onze occasions zo zorgvuldig mogelijk te controleren alvorens deze te koop aan te bieden. Kiest u voor de “Meeneemprijs zonder extra garantie” dan kunt u alsnog gebruik maken van onze service, mochten er op zeer korte termijn toch onverwachte mankementen en/of defecten optreden, dan kunnen wij deze noodzakelijk te vervangen onderdelen voor een scherpe prijs leveren en tegen een gereduceerd tarief voor u laten vervangen. Uiteraard kunt zich dan wel beroepen op het non-conformiteitsbeginsel, maar houdt u er dan wel rekening mee dat de gemaakte afspraken vermeld in de koopovereenkomst bindend kunnen zijn.

Attentie!
De occasions die wij aanbieden onder de noemer “INRUILKOOPJE” Zijn veelal inruilauto’s met hogere kilometerstanden en vaak van oudere leeftijd die wij dan voor lage handelsprijzen wederverkopen, daar gelden bij aankoop door particulieren dezelfde voorwaarden als aan (export) en/of handelaren, Zomee! Géén garantie mogelijkheid!

Aan onze internetsite kunnen geen rechten worden ontleend, onder voorbehoud van publicatie fouten.

Klanten beoordelen ons met 4.7 sterren

Copyright © 2022 - JH auto's